logo

HOKO Cup Malé Výkleky 2013

28 - 29/07/2012

Tento turnaj byl doposud tím největším, kterého jsme se zúčastnili, účasnilo se jej dohromady 30 týmů. V základních skupinách se hrálo 2x 10 minut.

Sestava: Hříbal Vojtěch - Daněk Lukáš, Krejcar Jakub, Novák Vít - Hůlka Ondřej, Janko Pavel, Krejcar Jan, Krejcar Tomáš

FC BLEŠNO - Fijalovej Mastek 0:7

Soupeř nám především v druhém poločase ukázal, jak se jezdí na kolotoči (není divu - tým soupeře byl složen z hráčů 2. futsalové ligy). Velmi snadno se tak zrodila největší porážka v historii FCB.

FC BLEŠNO - Rangers Zálesí 2:1

V tomto zápase se ukázalo, jak dokáže být fotbal krutý. V 1. poločase Vojta inkasoval branku z velké vzdálenosti, protože nerovný terén udělal své. V zápase jsme sice měli více ze hry, ale nedokázali jsme se pořádně prosadit. V poslední minutě se nejprve prosadil životní střelou Vojta, když šel míč po osbe brankář - tyč - tyč - gól. Poté přidal další branku Pajas a byl konec zápasu.

FC BLEŠNO - OVB HK 1:1

Ve 20. vteřině jsme obdrželi velmi kontroverzní branku. Vojta nebyl ustrojen a rozhodčí dal okamžitě pokyn ke hře, čehož soupeř využil krásnou střelou do šibenice. Ve 2. poločase však Kuba vyrovnal, tak se nakonec zrodila asi spravedlivá remiza.

FC BLEŠNO - Ktbjerk Praha 4:1

V 1. poločase jsme se pohodlně dostali díky Tomášovi do dvoubrankového vedení. Soupeři se podařilo snížit ve druhém poločase, ale na to okamžitě zareagoval Tomáš dalším přesným zásahem. Jednu branku ještě přidal Pajas a my si tak dokráčeli pro pohodovou výhru.

Tyto výsledky rozhodly o tom, že jsme v základní skupině skončili na třetím místě jen vinou horšího skóre. Poté jsme se všichni těšili na večerní párty, avšak bohužel přišel déšť a Pajas si šlápnul na něco ostrého a musel odjet do nemocnice. Má 4 stehy - tímto mu přejeme brzké uzdravení. Déšť se změnil v bouřku a my byli nuceni přesunout se do Blešna. Jízda s koučem v autě byla nezapomenutelná a hlavní zásluhu na tom měl Jirka Babica.

Postupová skupina - neděle:

Druhý den se hrálo na rozmáčených hřištích 1x 15 minut.

FC BLEŠNO - Perpetum Promile 2:0

Na úvod nás čekal papírově nejslabší soupeř, kterého jsme nakonec horko těžko udolali po střelách Tomáše a Kuby.

FC BLEŠNO - LSC Crickets a AC Zeppelin 0:0

Další tým byl favoritem této skupiny. AC Zeppelin je vítězem krajského přeboru v malé kopané. Do zápasu jsme šli s jasnou taktikou ukopat remizu, což se nakonec povedlo a mohli jsme i vyhrát, avšak to by nesměla Honzova střela směřovat pouze do břevna. Zde jsme podali nejlepší výkon na celém turnaji.

FC BLEŠNO - Malé Výkleky 0:2

V utkání s domácími borci jsme si velmi rychle vypracovali dvě vyložené šance - ani jednu jsme však neproměnili. Domácí nás potrestali hned svojí druhou střelou. My se opět snažili, ale ani Kuba a ani Honza míč do brány nedostali. Domácí přidali druhý gól po dalekonosné střele. My jsme v tomto zápase měli dost možností jak vyhrát, ale nevyužili jsme ani jednu. Tento zápas byl tak nejhorší, který jsme odehráli.

Tyto výsledky pro nás znamenaly druhé místo a postup do osmifinále.

Osmifinále se hrála 2x 10 minut.

Osmifinále: FC BLEŠNO - Boca Králíky 0:2

Po bezbrankovém poločase jsme obdrželi první branku poté, co si kouč neuhlídal svého hráče. Minutu před koncem zápasu jsme si vypracovali největší šanci na srovnání - Vojta našel výkopem přes celé hřiště Kubu, který sklepl míč na Honzu. Honza střílel, ale balón netrefil dobře, a tak přihrál zpět Kubovi, jehož střelu z otočky brankář se štěstím vyrazil na roh. Roh špatně rozehrál Honza přímo na soupeře, před kterým už zívala jen prázdná branka.

Takto pro nás turnaj skončil. Faktem je, že jsme nebyli schopni si za celý turnaj poradit s nerovným terénem (asi jsme moc zhýčkaní perfektním pažitem v Blešně).

Videa