logo

Dream Cup Hoříněves 2013

23/06/2012

Po velkém nadšení po přihlášení na turnaj jsme nakonec dorazili pouze s jedním hráčem na střídání a téměř bez ambic. Turnaj byl rozdělen do 4 skupin po 6 týmech. Každý zápas se hrál 13 minut.

Sestava: Kotland Michael - Krejcar Jakub, Havelka Milan - Hůlka Ondřej, Krejcar Jan, Novák Vít

FC BLEŠNO - Vogas Team 0:3

S týmem, který byl složen pouze z hráčů, kteří prošli mládežnickými celky FC HK, jsme neměli moc šancí. V tomto zápase jsme pouze 4x vystřelili na branku soupeře a jedna jediná šance byla opravdu gólová. Jinak nás soupeř jasně přehrál v pohodovém tempu a to hrál jenom na půl plynu.

FC BLEŠNO - Mix Team 0:3

Tento tým byl složen převážně z hráčů Chlumce. Měli jsme ještě méně šancí než v prvním zápase, ačkoli jedna opět přišla, ale Honza zase zklamal. I tak jsme v tomto zápase byli opět bez šance na vítězství. Po tomto utkání jsme si začali myslet, že skončíme na posledním místě ve skupině. Poté nám Michal přinesl zprávu, že ze skupiny postupují 4 týmy, což nás motivovalo k dalším výkonům a také odměna od kouče (nevybraná).

FC BLEŠNO - FC Bezlocho 2:0

Tým soupeře byl z Nedělišť a již jsme ho dokázali předloni porazit u nich, ale v jiné sestavě. Hned druhou šanci v tomto zápase využil kouč po Honzově přihrávce střelou k tyči - 1:0. Poté jsme především zahazovali nepřeberné množství šancí. V této činnosti se vystřídali všichni naši hráči kromě brankáře. Nakonec po krásné kombinaci přidal druhou branku Ondra - 2:0

FC BLEŠNO - FC Minem 3:0

Další zápas jsme odehráli proti domácím borcům, kteří zde měli velkou podporu domácích fandů. Do zápasu jsme vstoupili s taktikou uhlídat jejich nejlepšího hráče, což se nám perfektně povedlo. Nakonec dvě branky po pěkných kombinacích vstřelil Honza a po rohovém kopu vstřelil třetí naši branku kouč. Nyní už jsme měli jistotu postupu do osmifinále.

FC BLEŠNO - Tiger Style 0:0

Tento zápas byl o třetí místo ve skupině. Před zápasem jsme čekali opět výprask. To se však nestalo, dokonce jsme mohli i vyhrát. Dvě minuty před koncem zakroutil přímý kop Honza na šibenici soupeřovy branky, brankář soupeře byl však pozorný. Ve skupině jsme skončili čtvrtí se ziskem 7 bodů při záporném skóre 5:6 a bylo jasné, že budem hrát s vítězem skupiny D.

Osmifinále: FC BLEŠNO - Mambo Team 0:0 3:2 pen.

V tomto zápase jsme hráli proti jednomu z favoritů turnaje. Pro zajímavost brankář soupeře chytá týmu, který hraje ČFL (3. liga). Další dva hráči hrají divizi ve velkém fotbale. Kouč naordinoval taktiku bránit za každou cenu, což jsme dodrželi. Nakonec díky snaze celého týmu, ale především neskutečnému Milanově výkonu, jsme uhráli remizu 0:0. První penaltu šel kopat Kuba a s přehledem ji proměnil. Michael hned první penaltu vyrazil na břevno. Druhou naši penaltu proměnil s klidem Honza. Soupeř také nezaváhal. Na poslední penaltu šel Milan a bylo jasné, že když promění, postupujeme do čtvrtfinále. To se však nestalo. Naopak hráč soupeře proměnil. Následovala náhlá smrt. První penaltu opět proměnil Kuba a když Michael zneškodnil penaltu soupeře, bylo jasné, že jsme ve čtvrtfinále.

Čtvrtfinále: FC BLEŠNO - FC Lejšovka 0:2

Nyní jsme hráli s naším neoblíbeným soupeřem z Lejšovky. Soupeř se dostal do vedení po rozehrávaném autu přímo do branky, bohužel Michal míč tečoval, takže branka platila. Poté jsme se dostali do šance na vyrovnání, bohužel jsme ji neproměnili. Na konci zápasu jsme soupeři vyloženě darovali druhý gól.

Po těchto výsledcích jsme skončili na 5. - 8. místě, což je s touto sestavou a v konkurenci těchto týmů obrovský úspěch. Pochvalu za svůj výkon nesporně zaslouží oba nováčci v týmu. Michal, i přesto, že měl před sebou takto "kvalitní" tým, dokázal 4x udržet čisté konto. Jediné, co nás opravdu mrzí, že jsme vypadli zrovna s Lejšovkou. Kouč po turnaji správně poznamenal, že se Lejšovka, co se týče prestiže pro náš tým, posunula hned za Librantice.

Zmínka o turnaji v médiích